Praktijk Ho-ning
Robijndijk 215
Roosendaal

06 23 775 307 | E-mail

Behandeling


Tijdens een behandeling worden door middel van kleine naaldjes bepaalde energetische banen gestimuleerd, afgeremd of juist geharmoniseerd. Het inbrengen van de naalden wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten, terwijl de patiënt ontspannen kan blijven liggen.

Bij de behandeling van kinderen of volwassenen met angst voor naalden kan er ook gebruik gemaakt worden van massage, cupping of moxa. Na 5 à 6 behandelingen zal het effect van de behandeling besproken worden en bepaald worden of voortzetting van de behandeling zinvol is.

Cupping
Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de kop kortstondig aan de onderkant te verwarmen ontstaat een vacuümkracht. Dan zal ik de cup vacuüm trekken op het lichaam. Hierdoor worden spieren en huid gevoed (doorbloeding) en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning.

Moxa
Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) zal ik gebruiken om de acupunctuurpunten te verwarmen. Dit gebeurt door een beetje van het kruid op de naald te bevestigen en te laten smeulen. De warmte van de smeulende moxa dringt door via de naald en zal zo de energiestroom stimuleren. Een andere mogelijkheid is de moxastick, een soort kruidensigaar. Moxa is bedoeld voor plaatsen waar de energiestroming heel zwak is. Stimulatie met naalden alleen is dan soms niet voldoende. Moxa biedt ook uitkomst als bepaalde punten erg gevoelig zijn of als er punten zijn die ik niet kan of mag prikken.

Ademhaling

Soms zijn hebben de fysieke klachten een duidelijk onderliggende emotionele oorzaak. U kunt zich voorstellen dat dit geldt voor klachten zoals hyperventilatie en angststoornissen, Maar ook een maagklachten kunnen hier een onderliggende emotionele oorzaak hebben. Indien dit blijkt uit het onderzoek, combineer ik de acupunctuur altijd met de ademhaling of maak gebruik van een ademsessie