Praktijk Ho-ning
Robijndijk 215
Roosendaal

06 23 775 307 | E-mail

Behandeling van kinderen

Bij het onderzoek van baby's en jonge kinderen zal er naast de vragen die worden gesteld aan u als ouder, ook naar de tong van uw kind gekeken worden. Daarnaast zal er een uitgebreide inspectie zijn van het lichaam en gevoeld worden of er spanningen zijn in de buik.
 Ook is er een onderzoek van de vingeradertjes. Het gaat om de zichtbare vaatjes (de oppervlakkige adertjes) aan de duimzijde van de wijsvinger. Door met gematigde kracht over deze vinger te strijken, zie je lengte en kleur van deze adertjes verschijnen; dit verschaft duidelijkheid over de conditie van het kind.

De behandeling van jonge kinderen kan op de handen en onderarmen plaatsvinden en hierbij wordt gebuik gemaakt van massagetechnieken (Tuina). Dit maakt het gemakkelijk het kind te behandelen, omdat het op schoot van de ouder kan blijven zitten. Tegelijkertijd kun je de ouder ook leren hoe hij/zij het kind de op de behandeling volgende dagen kan masseren om het ziektebeeld te verminderen.

Als uw kind ouder is dan zes jaar, maak ik ook gebruik van de acupunctuurpunten zoals ik deze bij volwassen gebruik. Door deze te masseren kan ik het lichaamsenergie beinvloeden en klachten verhelpen.

Naast de behandeling waarbij ik gebruik maak van massagetechnieken zet ik ook kruiden in. Deze kruiden worden gegeven in de vorm van een tinctuur, waarbij de alcohol kan worden verdampt, zodat uw kind dit niet binnen krijgt.

Kinderen met klachten zoals hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, eczeem en oorpijn  reageren over het algemeen erg goed op Tuina.