Praktijk Ho-ning
Robijndijk 215
Roosendaal

06 23 775 307 | E-mail

Diagnose stellen

Door het voelen van uw pols, het zien van uw tong en het gericht stellen van vragen kan ik als therapeut de oorzaak van uw klacht opsporen. Tijdens uw eerste bezoek krijgt u een uitgebreid onderzoek, wat 45 minuten kan duren. Hierin krijgt u een groot aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid, zoals vragen over uw eetlust, de stoelgang, uw slaappatroon en bij vrouwen over de maandelijkse cyclus.

Hierna zal ik uw pols voelen. Door nauwkeurig de spanning, breedte, diepte en snelheid van de pols te meten kom ik meer te weten over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de organen. Even belangrijk is het bekijken van uw tong. De vorm en kleur en de mate van beslag of vochtigheid geven informatie over uw energiesituatie. Als laatste onderzoek ik uw rug op blokkades en op pijnpunten.

Naast het bovenstaande observeer ik ook uw uiterlijke kenmerken zoals gelaatskleur, glans van het haar, hoe uw vingernagels eruit zien en eventuele huiduitslagen. Samenvattend probeer ik uw klacht duidelijk in kaart te brengen om aan de hand van deze informatie een zo optimaal mogelijk behandelplan te kunnen maken.