Praktijk Ho-ning
Robijndijk 215
Roosendaal

06 23 775 307 | E-mail

Kruidentherapie

Kruiden zet ik in om het lichaam beter in balans te krijgen. Kruiden zijn krachtige geneesmiddelen met minder bijwerkingen dan normale medicijnen. De kruiden kunnen de lichamelijke tekorten aanvullen en leiden tot een betere balans van het lichaam. Zelf werk ik veel met westerse kruiden die ik wel inzet volgens de Chinese principes en vaak in de vorm van een tinctuur.

Het voordeel van een tinctuur op biologische basis (kruiden en alcohol) is dat de opname via de slijmvliezen van de mond heel snel gaat. Tincturen werken heel direct in op de klacht en kunnen soms meteen bij inname een verbetering geven. Indien geen inname van alcohol gewenst is, zoals bij kinderen, kan de tinctuur in heet water worden toegevoegd, zodat de alcohol verdampt. Dit kan dan na afkoelen worden ingenomen.

De kruidentincturen worden gemaakt door gedroogde biologische kruiden direct na de oogst enkele weken te laten trekken in een mengsel van water en biologische alcohol. Daarna worden ze geperst en gefiltreerd. Aan de tincturen wordt niets toegevoegd.

De tincturen zijn bereid volgens richtlijnen die zijn opgesteld na jarenlange ervaring en onderzoek waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd is. Een belangrijk aspect is dat 1 kg. kruiden tot maximaal 5 liter tinctuur wordt verwerkt. De tincturen bestel ik bij de natuurapotheek in Pijnacker (www.natuurapotheek.com).