Praktijk Ho-ning
Robijndijk 215
Roosendaal

06 23 775 307 | E-mail

Kindercoaching

Begin 2020 heb ik mijn opleiding tot kindercoach bij Kids&coach afgerond. Vorig jaar werkte ik al onder toezicht van mijn stagebegeleider met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en vanaf dit jaar (2020) werk ik als zelfstandige kindercoach. Wat geweldig om te zien hoe zij open staan voor veranderingen. Wij als volwassenen kunnen nog wel eens denken; ‘dat lukt toch niet’ of ‘dat heb ik in het verleden wel eens geprobeerd’. Maar kinderen duiken er onbevangen in. 

Verloop 
De eerste sessies zijn gericht om een vertrouwensband op te bouwen. Het is magisch om spelenderwijs, samen te ontdekken, wat het kind nodig heeft om het probleem aan te pakken waar ze voor komen.
Boeiend om te zien dat ze op zeer jonge leeftijd stappen maken met thema's, waar sommige mensen pas in hun volwassen leeftijd mee aan de slag gaan.

Praktijkvoorbeeld
Zo heb ik een jongetje mogen begeleiden die zijn problemen aan de wind gaf, omdat hij het moeilijk vond om over zijn probleem van het broekplassen te praten en spelenderwijs werd duidelijk dat hij de zorgen die zijn moeder heeft, op zich neemt. Nadat dit helder werd, veranderde dit en maakte het broekplassen plaats voor boosheid en kon hij ruimte geven aan zijn frustratie. In de Chinese geneeskunst zou je zeggen de angst (nierenergie) dat er iets zou gebeuren met zijn moeder, nu niet meer op de voorgrond stond en dat de boosheid (leverenergie, van het spreekwoord, "iets op je lever hebben") van de nare ervaringen tot uiting kon komen. Dus van onderdrukken naar uiting geven.

Het brengt me veel plezier om met kinderen te werken, waar ik mijn ervaring in het coachen van volwassenen, mijn holistische mensbeeld en mijn kennis over de ademhaling kan inzetten.  De verbonden ademhaling is ook bij kinderen een erg bruikbare techniek om spanning vrij te maken. 

Specialisatie
Binnen het team van Kids&coach heeft iedereen zijn eigen specialiteit. Ik heb mezelf gespecialiseerd in stressregulatie, bij ouders en kind.

Wilt u meer weten over deze sessies en vergoeding daarvan, dan kunt u kijken op www.kidsencoach.com

In een zeer interessant filmpje op youtube legt Gabor Maté heel helder uit wat het effect is op het kind als de ouders veel stress hebben.
Dr. Gabor Maté: Parental Stress and Its Impact on Kids