Praktijk Ho-ning
Robijndijk 215
Roosendaal

06 23 775 307 | E-mail

Wie is Sven?

Mijn naam is Sven Honing, geboren in 1971.

In 1994 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik een aantal maanden door Indonesië heb gereisd. Daar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Oosterse leefwijze en filosofie. In 1997 heb ik een reis gemaakt naar Vietnam en ook daar werd ik weer geïnspireerd om mezelf te verdiepen in de Oosterse geneeskunst. In 1998 ben ik dan ook gestart met de opleiding acupunctuur, zodat ik in 2001 kon starten met mijn praktijk voor acupunctuur. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring.

Naast de diverse verdiepingscursussen in de acupunctuur heb ik in 2004 de twee jarige opleiding Tuina afgerond. Deze opleiding leert de traditionele Chinese massage en manipulaties, zodat ik ook kinderen kan behandelen en mensen die angst hebben voor naalden.

Bij het opleidingsinstituut OTCG heb ik de twee jarige masteropleiding ECIWO (2006-2008) gevolgd. ECIWO staat voor "Embryo Containing Information of the Whole Organism". Wat inhoudt dat elke cel alle informatie bevat van het hele lichaam. Zoals een zaadje alle informatie bevat van de hele boom. Dit is het grondbeginsel van de ECIWO acupunctuur. Een behandelvorm die een zeer goed resultaat geeft, ook op diepgewortelde klachten.

De opleiding "Combining Western Herbs and TCM" die ik in 2009 heb gevolgd, heeft mij geleerd hoe ik Westerse kruiden kan inzetten vanuit een Chinees Geneeskundig perspectief. Hierbij werk ik met tincturen die gemakkelijk zijn in het gebruik en een zeer krachtig effect hebben op het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Naast acupunctuur, kruiden, massage, voeding en cupping is de ademhaling ook een van de pijlers van de Chinese geneeskunst. Sinds 2010 heb ik mezelf gespecialiseerd in diverse ademtechnieken en maak ik hiervan gebruik om de acupunctuurbehandeling te ondersteunen. Mijn ervaring is dat dit het effect van de acupunctuurbehandeling enorm vergroot. 

Een ander voordeel is dat deze ademtechnieken goed aan te leren zijn binnen een aantal sessies, waardoor je dit zelf thuis toe kan passen, zodat je in staat bent om jouw lichaam in een optimale energetische conditie te houden.

Ook geef ik losstaande ademsessies. Voor deze sessies heb ik meer tijd nodig en dit valt ook buiten de vergoeding van acupunctuur. Meer informatie kunt u vinden op http://www.ademcentrumruach.nl